Hola bloggers, en aquest post m'agradaria fer una menció especial al blog de les nostres companyes Isa i Irene que van fer un post sobre la concepció del cos des d'un punt de vista si més no, diferent. En el seu blog publiquen una idea que els vaig donar sobre la relació inversa entre la concepció de salut i atractiu físic en les persones, i la corresponent a les vaques. Ús assegure que almenys ho trobareu interessant i vos convide a donar la vostra opinió sobre el tema. Ara jo us expose la meua.
Vaques i persones, tant per a unes com per a les altres tenim actualment una concepció de salut corporal. En el cas de les vaques com expliquen Isa i Irene diem que una vaca està sana quan no està flaca, associem la flaquesa amb la desnutrició, amb les malaties... en canvi, que està passant amb les persones, que anem contra la natura? Si ens donem compte, en la natura, la selecció natural afecta de forma implacable aquells animals que estan més flacs del que deurien. En canvi, en la cultura de la societat actual trobem que, sobretot en el cas de les dones, es té com a cos ideal aquell que ens mostren les models de les grans marques de disseny de roba, models amb cossos flacs i en aparença falts d'alimentació. Com podem pensar seriosament que aquest és el cos perfecte? Sincerament pense que es tracta d'una moda actual i que com deia la teoria de Marx, existeix una tesis, una antítesis i finalment una síntesi. Aplicant-ho a aquest cas la tesis seria la concepció antiga de salut i bellesa de la dona, amb grans corbes i malucs amples, la antítesi seria la concepció que estava imposada fins fa poc, de dones pràcticament esquelètiques (com en la imatge superior) i per fi la síntesi que seria la concepció del cos femení en una gama intermitja entre les anteriors, amb un cos definit, però alhora amb corbes. Així pareix que anem apropant-nos tant a la natura com a la salut corporal.
Primero una apreciación técnica. Si citas un blog, es bueno enlazarlo. Así facilitas el acceso. Y en cuanto a lo que dices, yo diría que no hay nada en la cultura que sea 'natural' o, al menos, solo natural, sino simbólico y, por tanto, construido. Veo interesante la aplicación de la lógica hegeliana (no marxista) al cuerpo de la mujer. Pero no lo veo tan sencillo. De hecho, hoy día conviven múltiples estereotipos corporales. Y cada uno simboliza algo distinto. Simplificar es tentador, pero el tema es tremendamente complejo.
ResponEliminaEl blog mencionado si que esta elnlazado en los nombres de Isa e Irene, por lo demás reconozco que el tema es más complicado pero no sabia como podia podia profundizar más en esta idea. Gracias por la corrección sobre la teoría mencionada fue un despiste.
ResponElimina