dilluns, 27 de febrer del 2012

Se puede medir la belleza?


En classe hem estat parlant últimament de les idees sobre el cos, de la concepció del cos de formes diferents. Tots tenim una concepció del cos ideal, de la cara més bella... però es pot dir que el que nosaltres pensem que és bell, ho és per a tots? En un estudi realitzat han demostrat que la bellesa facial pot ser mesurada, han creat una màscara que es pot usar per tal de dir si la teua cara és bella o no depenent de si s'acopla a la màscara. Però, i vosaltres, penseu que la bellesa és pot mesurar i ser objectiva? Fins ara sempre hem pensat que la bellesa depèn de l'observador, cadascú té una concepció diferent del que ens agrada, del que ens pareix més bell, però amb aquest descobriment del "número de la bellesa" veiem que pot existir una bellesa objectiva, que pot ser per a tots, a banda dels nostres gustos i preferències. En article que he trobat, Martinez, E publica les seues reflexions sobre la bellesa. L'autor parla de que hem d'admetre la realitat objectiva de la bellesa, i sosté que si bé la bellesa té realitat en sí mateixa, aquesta es deixa modificar per les condicions particulars de la nostra captació. Açò provoca que tornem al punt inicial però sabent que almenys podem dir que la bellesa té una realitat objectiva, però com a element palpable, pot ser la bellesa objectiva? Convide qui vulga a opinar sobre el tema.

dimecres, 22 de febrer del 2012

Cos natural

Hola bloggers, en aquest post m'agradaria fer una menció especial al blog de les nostres companyes Isa i Irene que van fer un post sobre la concepció del cos des d'un punt de vista si més no, diferent. En el seu blog publiquen una idea que els vaig donar sobre la relació inversa entre la concepció de salut i atractiu físic en les persones, i la corresponent a les vaques. Ús assegure que almenys ho trobareu interessant i vos convide a donar la vostra opinió sobre el tema. Ara jo us expose la meua.


Vaques i persones, tant per a unes com per a les altres tenim actualment una concepció de salut corporal. En el cas de les vaques com expliquen Isa i Irene diem que una vaca està sana quan no està flaca, associem la flaquesa amb la desnutrició, amb les malaties... en canvi, que està passant amb les persones, que anem contra la natura? Si ens donem compte, en la natura, la selecció natural afecta de forma implacable aquells animals que estan més flacs del que deurien. En canvi, en la cultura de la societat actual trobem que, sobretot en el cas de les dones, es té com a cos ideal aquell que ens mostren les models de les grans marques de disseny de roba, models amb cossos flacs i en aparença falts d'alimentació. Com podem pensar seriosament que aquest és el cos perfecte? Sincerament pense que es tracta d'una moda actual i que com deia la teoria de Marx, existeix una tesis, una antítesis i finalment una síntesi. Aplicant-ho a aquest cas la tesis seria la concepció antiga de salut i bellesa de la dona, amb grans corbes i malucs amples, la antítesi seria la concepció que estava imposada fins fa poc, de dones pràcticament esquelètiques (com en la imatge superior) i per fi la síntesi que seria la concepció del cos femení en una gama intermitja entre les anteriors, amb un cos definit, però alhora amb corbes. Així pareix que anem apropant-nos tant a la natura com a la salut corporal. 



dimecres, 8 de febrer del 2012

Cyborgs

Després d'haver vist el vídeo de Neil Harbisson he vist la qüestió que s'ha plantejat i volia deixar la meua opinió. Pense que encara que pot ser la incorporació de màquines al nostre cos siga beneficiosa, no la globalitzaria. No, perquè crec que la incorporació de màquines al cos de les persones s'ha de fer únicament en casos de necessitat, ja que sent així equiparem el nivell de vida de les persones que tenen alguna dificultat de qualsevol tipus al de les persones que afortunadament no tenen aquest tipus de problemes. Pense així, per que trobe que si tothom tinguera màquines incorporades al seu cos que els feren més capaços i més perfectes la vida no tindria cap sentit al no haver diferències, no hi hauria especialitats i per tant tots podríem fer tot acabant per ser una vida molt avorrida. Desapareixerien els esports ja que aquells que volgueren triomfar s'incorporarien les màquines d'última generació que foren les més precises, les més ràpides, les que donen més força... per posar un símil seria com la fórmula 1 actual però sense que els pilots foren els que conduïren ja que els cotxes tindrien un control automàtic i simplement guanyaria el que millor estiguera fet. Com ja he dit no incorporaria màquines als cossos humans excepte per necessitat o en últim cas per comoditat però crec que una de les característiques bàsiques que definixen a l'esser humà és la individualitat, el no haver dos éssers humans exactament iguals, i amb les màquines es perdria la identitat humana.

dimarts, 7 de febrer del 2012

Benvinguda

Benvinguts al blog del "Rincón del movimiento". En aquest blog, de l'assignatura Educació del Moviment, comentaré tot allò que donem en classe així com les diferents activitas que puga realitzar a banda d'allò impartit. Espere que us agrade i que servisca per l'aprenentatge tant meu com de tots aquells que vulguen participar en la proposta de la comunitat educativa de l'assignatura.